> Hoe werkt de inlogprocedure?

- Als u voor de eerste keer de link opent krijgt u de notificatie: “Dit is de eerste keer dat deze applicatie gestart wordt. Controleer uw verbindingsinstellingen”

- U klikt dan “OK”

- Rechtsboven verschijnt er een uitschuifmenu waarbij u alleen op ‘opslaan’ klikt

- Sluit uw browser na het opslaan af en ga terug naar de uitnodigingsemail

1. Klik in de mail op de link om een wachtwoord aan te maken. (eerste link)

2. Vul het gewenste wachtwoord tweemaal in en klik op Voltooien.

3. Sluit vervolgens het tabblad en ga terug naar de mail.

4. Klik in de mail op hrm.workguide.nl/portaal

5. Log nu in met uw mailadres en het gekozen wachtwoord.

6. U krijgt een mail met verificatie code, vul deze in op het portaal.

7. U bent nu ingelogd.

> Wat is de link van het HR Portaal?

https://hrm.workguide.nl/portaal

> Wat is het e-mailadres van Regio HR bij vragen over het HR Portaal?

hrportaal@regiohr.nl

> Ik krijg een blanco pagina als ik op de link heb geklikt?

Uw computer opent de link in een verouderde versie van uw webbrowser. Het beste is dan om de link te openen in de nieuwste versie van webbrowser Google Chrome.

> Ik heb de e-mail met de uitnodiging voor het HR Portaal per ongeluk verwijderd

Laat ons dat weten per e-mail: hrportaal@regiohr.nl Wij sturen u vervolgens een nieuwe uitnodiging.

> Ik heb nog nooit gehoord van Workguide of Regio HR

Workguide is de applicatie waarin werknemers worden geregistreerd in het kader van de nieuwe privacywet AVG. Regio HR is een zusterorganisatie van Regiopoortwachters. Zie voor meer informatie over Regio HR de volgende websites: http://www.evigroep.nl/ en https://www.regiohr.nl/

> Kunnen jullie voor mij de ziek- en/of herstelmelding in het HR Portaal zetten?

Helaas is dit in verband met de wet AVG niet meer mogelijk. Casemanagers kunnen niet in het HR portaal en vanaf half mei hebben wij als arbodienst geen inzage meer in gegevens van werknemers die niet ziek zijn. U dient zelf de melding in te voeren in het HR portaal.

> Ik heb een wijziging gedaan in Verzuimsignaal (bijvoorbeeld een werknemer toegevoegd) maar zie dat niet terug in het HR portaal?

Mutaties omtrent werknemers dienen in het HR Portaal gedaan te worden. Vandaar uit worden de gegevens doorgestuurd naar Verzuimsignaal, dit werkt niet andersom.

> Ik krijg foutmelding bij het invoeren van mijn verificatiecode en heb het meerdere keren geprobeerd?

Dit kan veroorzaakt worden doordat u een verouderde code invoert. Na een tijdje vervalt de code namelijk. En om veiligheidsredenen is de code bij elke inlog weer anders. Wanneer u het nog een keer probeert, gebruik dan de code uit de laatst ontvangen e-mail.

> Het duurt zo lang voordat ik de verificatiecode binnen krijg en dan is de geldigheid al verlopen?

De tijd van de verificatiecode kan om veiligheidsredenen helaas niet worden verlengd. Het probleem wordt veroorzaakt door de tijd die door uw systeembeheerder is ingesteld voor het verversen van de e-mail. Vraag uw systeembeheerder in uw e-mailprogramma een kortere omlooptijd te hanteren.

> Ik kan alleen Internet Explorer gebruiken op mijn werk?

Internet Explorer is een verouderde browser en voldoet niet aan de huidige beveiligingseisen. Om deze reden is het HR Portaal niet ontwikkeld voor gebruik met Internet Explorer. Vraag uw systeembeheerder toegang tot een andere webbrowser.

> Ik mis een werknemer in het HR Portaal?

Deze kunt u zelf invoeren in het HR Portaal middels het plusje bij werknemers. Zie de handleiding voor uitgebreide informatie over het HR Portaal.

> Kunnen jullie voor mij een wachtwoord aanmaken?

Dit is helaas niet mogelijk. Door de aangescherpte regels kan alleen het wachtwoord via de het HR Portaal aan u worden verstrekt. Let goed op dat u de volgende stappen doorloopt. Als u al een wachtwoord heeft aangemaakt, begint u dus bij stap 4. 1. Klik in de e-mail op de eerste link om een wachtwoord aan te maken 2. Vul het gewenste wachtwoord tweemaal in en klik op Voltooien 3. Sluit vervolgens het tabblad en ga terug naar de e-mail 4. Klik in de e-mail op hrm.workguide.nl/portaal 5. Log nu in met uw e-mailadres en het gekozen wachtwoord 6. U krijgt een e-mail met verificatie code, vul deze in 7. U bent nu ingelogd

> Ik zie geen verzuimdossiers in het HR Portaal

Mutaties omtrent werknemers dienen voortaan in het HR Portaal ingevoerd te worden. De verzuimbegeleiding en het bijbehorende verzuimdossier zullen in VerzuimSignaal op dezelfde manier gecontinueerd worden. De reden is dat vanaf 26 mei jl. wij als arbodienst geen gegevens van gezonde werknemers meer mogen inzien. Vandaar dat alles vanuit Regio HR beheerd gaat worden in dit portaal om aan de wet AVG te voldoen.