Onze dienstverlening

VERZUIMMANAGEMENT

informatie voor werkgevers

Waar gewerkt wordt, komt ziekteverzuim nu eenmaal voor. Ziekteverzuim leidt tot een (financiële) schadelast, zowel voor u als werkgever, maar ook voor uw zieke werknemer en de collega’s die de zieke werknemer moeten waarnemen.

De overheid heeft besloten de verzuimregie aan het bedrijfsleven over te geven. Werkgevers bepalen, in samenspraak met hun werknemers, hoe het verzuim aangepakt wordt. Daarbij moet het bedrijf rekening houden met de Wet Verbetering Poortwachter.

U kent uw zieke werknemers als geen ander. Een groot deel van het kortdurende ziekteverzuim kunt u daarom het beste zelf begeleiden. Zo bespaart u al gauw heel wat kosten. Als het verzuim langer gaat duren, of zodra het duidelijk is dat een langer durende verzuimsituatie dreigt, kunt u op ons rekenen. U en uw zieke werknemer staan er dus niet alleen voor. Wij helpen u het complete verzuimprobleem aan te pakken en op te lossen.

 

Op deze site vindt u veel informatie over ziekteverzuim en hoe dit tot een minimum is te beperken met onze producten.

Open spreekuur bedrijfsarts raadplegen

 

Werknemers moeten weten dat ze de bedrijfsarts kunnen bezoeken voor vragen over hun gezondheid in relatie tot het werk, ook als er nog geen sprake is van verzuim of klachten. Dit kan bijvoorbeeld via een open spreekuur.

 

Spreekuur bedrijfsarts

Een bedrijfsarts ondersteunt u als werkgever bij de verzuimbegeleiding. Eén van de mogelijkheden is het spreekuur. Een werknemer die verzuimt wordt hiervoor opgeroepen door de bedrijfsarts.

 

Een spreekuur kan ook preventief worden aangevraagd, zowel door u als werkgever als door de werknemer. De werknemer vraagt het open spreekuur zelf aan door een afspraak te maken. Dit spreekuur is anoniem en de werkgever ontvangt er geen terugkoppeling van.

 

Werknemers informeren

De werkgever is voor de Arbowet verplicht om u actief te informeren over dit preventieve spreekuur bij de bedrijfsarts.

 

Bedrijfsarts is onpartijdige adviseur

De bedrijfsarts heeft een adviseursrol, zowel voor werkgever als werknemer, en is onpartijdig. De wetgever heeft ervoor gekozen om dit expliciet te benadrukken en daarmee ook aan te geven dat de verantwoordelijkheid voor het arbeidsomstandighedenbeleid bij de onderneming ligt. De werkgever is verantwoordelijk voor de verzuimbegeleiding van individuele werknemers.

Contact

Adres : Balie 7

4301 GZ Zierikzee

 

Telefoon : +31 (0)85 - 273 32 45

Email : info@regiopoortwachters.nl

K.v.K. : 22059455

BTWnr. : 8155.66.414

Copyright EVI Groep 2022