Mag u persoonsgegevens verwerken?

U mag niet zomaar persoonsgegevens verwerken. U moet daarvoor een grondslag hebben. Kunt u straks aantonen dat u een grondslag heeft?
Bron: Autoriteit Persoonsgegevens

Mag u persoonsgegevens verwerken?

 

Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) mag u niet zomaar persoonsgegevens verwerken. U moet daarvoor een zogeheten wettelijke grondslag hebben. Daarom is het goed om vooraf inzicht te hebben in het type persoonsgegevens dat u wilt verwerken. Zodat u weet welke AVG-regels er voor u gelden.

 

We onderscheiden drie typen persoonsgegevens: gewone, bijzondere en strafrechtelijke gegevens.

 

Gewone persoonsgegevens

U mag alleen ‘gewone’ persoonsgegevens verwerken wanneer u de gegevensverwerking op minimaal 1 van de 6 AVG-grondslagen kunt baseren.

 

Bijzondere en strafrechtelijke persoonsgegevens

De verwerking van bijzondere en strafrechtelijke persoonsgegevens is verboden. Tenzij u zich kunt beroepen op een specifieke wettelijke uitzondering én op 1 van de 6 grondslagen voor het verwerken van ‘gewone’ persoonsgegevens.

Publicaties

 

Hieronder kunt u een aantal publicaties downloaden:

 

Handleiding Algemene verordening gegevensbescherming (ministerie van Justitie en Veiligheid)

Contact

Adres : Balie 7

4301 GZ Zierikzee

 

Telefoon : +31 (0)85 - 273 32 45

Email : info@regiopoortwachters.nl

K.v.K. : 22059455

BTWnr. : 8155.66.414

STUUR EEN BERICHT

Copyright EVI Groep 2018

  • Home

    Over ons

    Dienstverlening

    Ziektewet

    Nieuws

    FAQ HR Portaal

    Contact